2011: Yad Vashem

 

Kåre Kristiansens minnepris ble i 2011 tildelt Yad Vashem, Holocoast-museet i Jerusalem. Her er juryens begrunnelse:

 

"Som det jødiske folks levende minnesmerke over Holocaust, sikrer Yad Vashem minnene fra fortiden og gir fremtidige generasjoner del i historiens betydning. 

 

Yad Vashem ble etablert i 1953, som et internasjonalt senter for dokumentasjon, forskning, utdanning og markering av Holocaust. Yad Vashem er i dag et vitalt møtested på tvers av generasjoner og nasjoner. 

 

Yad Vashem er viet til minnet om de seks millionene jøder som ble drept av tyskerne og deres kollaboratører, i tillegg til de mange jødiske samfunn som ble ødelagt under Holocaust, slik at disse aldri glemmes. Yad Vashem dokumenterer hendelsene under Holocaust vad å samle og bevare millioner av bevis, slik at en nøyaktig og detaljert historie kan skrives om grusomhetene mot det jødiske folk.

 

Siden etableringen, har et av Yad Vashems prioriterte områder vært forskning på Holocaust og utgivelse av publikasjoner om emnet. Holocaust er en levende historie, hvor økt kunnskap fører frem til nye spørsmål. Siden 1993 har Yad Vashems International School for Holocaust Studies drevet utdanningsprogrammer og produsert utdanningsmateriale for et variert publikum."


Les mer om Yad Vashem: www.yadvashem.org